LIITY MUKAAN!

Tähti-Tytöillä on toimintaa kaikille ikäkausille: sudenpennuille (7-9v), seikkailijoille (10-12v), tarpojille (12-15v), samoajille (16-18v), vaeltajille (18-21v), aikuisille (yli 22v) sekä perhepartiolaisille. Kaikkiin ikäkausiin mahtuu mukaan uusia jäseniä ja mukaan voit tulla koska vain!

Kuva: Annukka Sirviö

Jäsenhakemuksen tekeminen (alaikäisen huoltajalle)

Ennen partiouran aloittamista on hoidettava jäsenrekisteri- ja jäsenmaksuasiat kuntoon. Tämä takaa sujuvan yhteydenpidon kodin ja partion välillä sekä partiovakuutuksen voimassaolon. Kaikki Turun Tähti-Tyttöjen jäsenet liitetään automaattisesti YMCA Turun jäseniksi. Tekemällä jäsenhakemuksen Tähti-Tyttöihin hyväksyt henkilötietojesi luovuttamisen YMCA Turun jäsenrekisteriin. Lippukunta hoitaa omien jäsentensä YMCA-jäsenmaksut. YMCA:n jäseninä Tähti-Tytöt voivat osallistua myös kaikkeen YMCA:n toimintaan. 

Ensimmäinen askel on jäsenen ilmoittaminen jäsenrekisteriin Kuksaan. Seuraathan seuraavia ohjeita tarkasti vaikka sinulla olisi jo vanhempi lapsi partiossa.

 1. Mene osoitteeseen https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999358 ja klikkaa sivun puoliväliltä että haluat täyttää huoltajan rekisteröitymislomakkeen
 2. Täytä aukeavalle sivulle OMAT tietosi, ei lapsen. (Jos sinulla on jo huoltaja-tunnukset kuksaan ja vanhempia lapsia partiossa, siirry kohtaa 4 ja kirjaudu)
 3. Lomakkeen tallentamisen jälkeen saat sähköpostin jossa on huoltajanumerosi.
 4. Siirry osoitteeseen asiointi.partio.fi ja rekisteröidy palvelun käyttäjäksi sähköpostiosoitteellasi ja saamallasi huoltajanumerolla.
 5. Päästyäsi sisälle asiointipalvelun etusivulle, siirry yläreunasta välilehdelle “Perhe”
 6. Paina “Lisää huollettava” ja tähän syötetään nyt lapsen tiedot. Lapsen tiedoissa ei saa olla vanhempien tietoja, älä laita näihin omaa sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi.
 7. Lapsen tietojen tallentamisen jälkeen voit tehdä hänelle jäsenhakemuksen “Perhe” välilehdeltä. Valitse lapsen nimen kohdalta “Tee jäsenhakemus”.
 8. Etsi hakukentän kautta lippukunnista “Turun Tähti-Tytöt”, klikkaile valitsemasi ruudut ja paina “Lähetä”

TTT:n jäsenrekisterinhoitaja hyväksyy lippukunnan jäseneksi ja lisää jäsenen oikeaan ryhmään. Ryhmän johtajat hoitavat Kuksan kautta yhteydenpidon vanhempiin.

Jäsenrekisteriin lisäämisen jälkeen lapsen partiovakuutus aktivoituu, eli heti saa lähteä kokouksiin, retkille, tapahtumiin ja purjehduksille. Partiovakuutus on voimassa jäsenmaksulaskun eräpäivään asti ja luonnollisesti jäsenmaksulaskun maksamisen jälkeen kalenterivuoden loppuun. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä, partiovakuutus lakkaa olemasta voimassa ja tällöin lapsi ei voi osallistua kokouksiin, tapahtumiin, retkille tai purjehduksille. Huolehdittehan siis jäsenmaksulaskun maksamisesta. Syys-joulukuussa aloittavien uusien jäsenten ensimmäinen jäsenmaksu on voimassa myös koko seuraavan kalenterivuoden.

Mikäli taloudellinen tilanteenne sitä vaatii, jäsenmaksulaskusta voi hakea vapautusta. Lisätietoja osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/. Tämä tulee mieluiten tehdä jäsenmaksulaskun voimassaoloaikana.

Lippukunnanvaihtajalle

 1. Kirjaudu partion asiointipalveluun (asiointi.partio.fi) omilla tunnuksilla.
 2. Valitse ylävalikosta ‘Jäsenyys’ -> jäsenhakemus.
 3. Valitse kenelle olet tekemässä jäsenhakemusta (itselle / huollettavalle).
 4. Etsi hakukentän kautta lippukunnista “Turun Tähti-Tytöt”, klikkaile valitsemasi ruudut ja paina “Lähetä”.

Ohjeet jäsenhakemuksen tekemiseen aikuisena partion aloittavalle

Katso tarkempi ohjeistus aikuisena partio aloittavalle täältä.